Badeværelset er normalt det sted, hvor der er størst behov for ventilering. Belastningen af forurenet luft, i form af fugt, er meget varierende, og behovet er meget stort i nogle perioder. Der er det meget uhensigtsmæssigt at køre medd konstant luftmænge i badeværelset. Der er flere måder at styre luftmængden i badeværelset.
- Du kan selv tænde og slukke for ventilatoren (manuel styring).
- Du kan også lade tænd/sluk at lys styrer ventilationen. Dvs. at ventilatoren tænder, når du tænder lyset, og slukker, når du slukker lyset. Hvis man bruger den styring, så kan der indbygges en forsinkelse, så ventilatoren f.eks. kører i 15 minutter, efter at du har slukket lyset, så man er sikker på at alt forurenet luft er ventileret ud. Ulempen ved denne styring er selvfølgelig at ventilatoren starter uanset om der er et behov eller ikke. Det forbruger dels unødvendig energi, og dels larmer det.
- Der er også mulighed for at lave en tidsstyring af ventilationen. Ventilatoren styres af et ur, så den starter og stopper på forudbestemte tidspunkter i døgnet. Problemet med den styring er at man sjældent ved hvordan behovet for ventilering er der i et badeværelse, så det kan være at ventilatoren tænder når der ikke er behov og slukker når når der er behov.
- Fugtstyret ventilation er en anden mulighed. Ventilatoren starter automatisk, når fugtniveauet i badeværelser kommer over et bestemt niveau, og slukker igen, når fugtniveauet falder. Fordelen ved denne styring er at den kun tænder for ventilatoren, når du har behov for det. Det kan spare en del energi i forhold til tænd/sluk med lyset, og du undgår unødvendig støj fra ventilationen.